Monday, January 17, 2011

chop n steak

Pagi semua!! hari ini hari Isnin, maka muka kita akan jadi begini..




kerana ianya adalah hari Isnin.. *berkira-kira dalam pale hotak, bila mau hari Jumaat*

Oleh kerana semalam adalah hari Ahad, ulang suara!!! AHAD!! *hari paling bermakna*..maka kami pon menahan perut dengan tak makan apa-apa kecuali Dunkin Donut shaja..sebabnya kami nak g makan Chicken Chop kt Chop and Steak kt Sri Serdang!! teehee..

kalo sebelum nih minum petang di Secret Recipe, malam tadi kami supper Chicken Chop plak!! yeay!!! thanx pada yang belanja!!!tapi menunggu c tukang belanja nih memang betul-betul menguji kesabaran aku...seb bek ada kak ika kita nya DSLR..boleh la dye snap-snapkan gambar kami BERDUA...ehem2!!!

*pas je snap gamba nih, bunga api bukan main kepapom atas kepala!! penutupan tg2km la katakan~*



nak tahu siapa yang belanja??

ni ha dak nya....

.....





.....





.....





.....





.....




 terasa di awang-awangan bila pooja kata nak belanja..wow!! rasa terpana sekejap!! hahaha..jgn marah ijah!!

kami bertolak lam kul 12 lebeyh cuz bnyk sgt masalah yang timbul bila nak g makan nih..haha..dugaan kata orang..kan?? so kitorang pon memecut laju moto masing-masing pada kelajuan yang paling laju supaya kami cepat sampai ke sana..selepas beberapa puluh minit, kami pon tiba!!

tadaaaa!!!!
nilah tempatnya...
Chop & Steak, Sri Serdang!!!

masa tengah menunggu nak amik order, cik ika kita sempat snap-snap lagi!!best!! rasa macam artis!!!
psstt..psstt.. macam Heliza~~
 kami ta gadoh tau nih..bukan..bukan..kami berbincang!!

 bukan gado jugak!!

 tuan punya DSLR geget jari tgk c ADIK pegang camera dye
hahaha

 wajib senyum bila lensa menghadap kita..

 okeh, sila-sila oder airnya!!!

 meja no 26, meja paling sudut!! senang nk huha..huha.. kih3...







 kegilaan sepupu-sepupuku!!! LAMBRETTA!!!


 klasik kan????


dye gegeh!!!!!!!

okeh!!!sudah mengorder semuanya????? mari kita lihat pilihan masing2!!!

 dari kiri cepat jalan!!!!! paling ujung!!!! aku punya, ijah punya, abg yayunk punya, cik ika punya dan ADIK punya!!

 haaaa, nih nk habaq mai!!! ADIK pilih lambchop!! pastuh dye ngan baik hati nya telah mengagih-agihkan kambing nya pada kami!! dengan berseleranya kami makan dan tetibe aku ase macam ada kambing tengah berlari-lari dalam mulut aku!! SUMPAH aku ta boleh telan!!! hanyir woh!!! huhu..n aku pun hampir-hampir memuntahkan lahar!!! *dem..mati selera!!*


 dye makan lambchop sampai 2 ok!!! sumpah aku rasa nak pengsan!! mabuk ke x gaknya dye bau kambing tuh!!!
eeeeeeeeeee!!!!!

 okeh, muka c tukang belanja tensen!! hahaha

 naseb baek pandang lambretta, kalo pandang gadis litar, u watchout!!!!
hehehhe...tadela...main2 je...tite kan baik~

 okeh3..itu chicken chop saya dan spaghetti and bf ball abg yayunk saya yang da abes..
GREAT!! *kedekut!!nk amik gamba pon ta bg!*

 napa u pandang i??

 mkn2...jgn ganggu~

 emosi terganggu~ mereka panggil saya heliza...
welll~
*tangan di dada, mata pandang atas*

lastly!!! nnt belanja lagi ye kak ijah???
*panggil kakak jika anda menginginkan makan malam begini lagi*

ps : untuk 5jenis air, 3 chicken chop, 1 spaghetti dan 2 lambchop, semuanya bernilai hampir RM82...
wow!!! trus angkat kaki ke moto, takut-takut kami di paw!! tapi tibe-tibe.. 'cik ropi!!!' kata ijah...
anda perlu fikirkan rasionalnya kenapa ADIK dipanggil~

3 comments:

Zulaikha Salihen said...

heehhehehe...
ske la plak...
hahahahahha
cantek gmbr2 tu sume..
tgk r dslr tu..
hahahahahaha

ceotgilalensa said...

blgak la pulak.....
cis3...

Cik Nad said...

hye.. blog awak cantik, comel dan kemas .. jomla join contest ni :P
http://nadiaadnan.blogspot.com/2011/01/contest-blog-paling-cantik-comel-dan.html