Saturday, January 15, 2011

mencari yang terbaek....

bangun pagi je ase nk lempang2 rum8s aku!!! JERAWAT naik lagi!!!!! ok, fine!!!mmg meroyan..sakit je hati nih bila tgk kt cermin BEDEBUK jerawat kt dahi..da mcm nande' aku tgk taw!! ok then, aku pon pakaila segala ubat yang dikatakan boleh menghilangkan jerawat..tapi, cam hampeh..makin naik...

'asal muke camnih nih???'
bkn sbb muke comel ataw wat2 comel, tp jerawat timbul!!dengan penuhnya sampai tade space langsung~

haaa....nk bg gamba aku malu la plak kan..so, hgpa tungu bila muka kami dah santek!! woot!! woot!!
hahaha...so, dalam proses merealisasikan impian untuk kelihatan flawless, aku telah mencuba 1 produk nih..nama dia Himalaya..salam..salam..selamat berkenalan..nama saya ain, awak jadi kawan baik saya ye?? camtuhlah perkenalan kami..*jijik aih~*

aku mule berani nak pakai nih bila aku pergi terjah blog si Mak Enon ni hah!!! memang superb layanan yang dia bagi kat aku tahu!! dye terang dari A sampai patah balik ke A..maknanya lengkap la kan~~
hahaha...siap bg lagi tuh nama barang-barang tuh...thanx Aina...LEBIU!!!

antara barangan himalaya yang sanggup berada di dalam dakapan ku ialah..




aku pakai nih as a cleanser..mmg bes, aku tak payah nak pulun2 menggosokkan tangan sehingga mengeluarkan buih yang banyak..tapi dye bg aku buih siap-siap, macam mana, nnt aku upload gambar lain k?hehe..

pastuh aku pakai plak



memang masa mula-mula pakai, aku cam gayat sebab dia bes!!haha..ase nk pakai lagi, lagi dan lagi..hahaha..

n ntok mask plak, aku pakai



mmg bak kata mak enon tuh, kalo pakai muka jadi ijo!!mmg ijo, tegang, ketat, sendat!!hahaha..memang sangat-sangat menjengkelkan rupa aku tahu!!gelak cover, cam PHSM!!ape PHSM tuh?? Pontianak Harum Sundal Malam..hehe..takut..takut..

so, aku berazam untuk menggunakan produk nih selama mana yang mungkin dan aku akan update hasilnya!!malu lah nk upload muka yang berjerawat nih even mesti ada yang penah tengok dah!haha..sabar-sabar..tunggu kemunculan aku lagi sebulan!!!

ok la, aku mengundurkan diri dulu kerana aku tau, aku hanya manusia biasa..buhbye kawan2..tunggu gamba sebelum dan selepas aku menggunakan Himalaya!!
wee~~ xsanggup menjawab persoalan orang tentang jerawat nih lagi..hukhuk~
buhbye~~

gamba2 nih aku amik dr google~~heheh

4 comments:

Anonymous said...

naem ka neem????

ceotgilalensa said...

neem lah..naem tuh owang lainnye
hahaha

Anonymous said...

Brp lame blh berkesan erk????..cos skrng i tgh pkai pencuci himalaya jew,tpi mcm tk bkesan yang...

ain.alias said...

cik anon : tak lama rasanya.. dalam sebulan gitu.. haha.. lama la tuh sbnrnya.. tapi bila tgk muka makin hari makin ok terus rasa macam wahhhh!

p/s ; selain himalaya kita cuba jugak VCO mungkin combination ni makin mempercepatkan proses ni! :) insyaALLAH!