Saturday, April 30, 2011

The Last Of Us.

hye hearts!! :)



hye WICPO! :)




semalam last day kita dapat spend time sama sama. even last day pun, banyak gak halangan yang datang kan? nak g Broga Hill, hujan lebat bukan main. nak g main bowling, lambat keluar pulak. haha. tapi apa apa pun, kita semua enjoy kan? (wat gaya jambu).




hari ni, semua dah balik. balik negeri masing masing. jauh pulak tu. sorang kat kedah, sorang kat kelantan tapi singgah penang dulu, sorang kat beranang (macam la jauh sangat), sorang negeri sembilan and sorang lagi bukit mertajam. bila da jauh mesti susah nak jumpa kan pasni? ke tak kan jumpa? huhu. damn! rasa rindu dah!



semalam time tunggu korang nak berangkat, berat je rasa hati ni. rasa macam nak mintak tolong nabil putarkan masa jadi tiga tahun lepas. masa kenal korang mula mula. semuanya best! betul kata orang, kat Uni, kita kenal erti persahabatan. dan kat Uni, kita ada WICPO.





susah senang, kita selalu bersama. protect each other. kata ika, kat UKM ni lah dia dapat abang. bukan sorang tapi dua, ceot pon sama gak.kat UKM jugak, kami dapat kakak. walaupun tak pernah panggil kakak, tapi mulut dia bising macam mulut burung gagak! haha. rindu semua tuh!






paling rindu bila cik opy buat muka gedik, nganga mulut macam mintak penampar. ijah carik pasai, dia balik yang sentap. wanmer suka cakap hangpa ni kuat men la, ika suka jatuh and langgar motor. haha. ouh, rindu semua tu.




dekat UKM ni kalau motor rosak tak payah panggil pomen, kami panggil abang abang kami ja, depa mai gaya macam hero, terus rosakkan motor kami lagi. hihi. takdelah, banyak try and error then baru elok motor tuh. hihi. kalau tak ingat, baca SINI.





hopefully kita jumpa la nanti ya. kalau dah tua pun, dah beli kereta, rumah, motor besar, jangan lupa WICPO k? :) biar persahabatan kita ni kekal sampai bila bila. amin.





semoga semua nanti dapat kerja yang hebat hebat. kahwin jangan lupa jemput ye. wajib. nanti kami mai! :) janji tau!




lepas semua dah balik, dalam bilik kosong, takde suara jerit jerit lagi. sunyi je. jiran sebelah, zila pun cakap suasana bilik lain bila dah kurang seorang. damn! dah takde lagi pasang lagu kuat kuat. dah takde lagi tergedik sana tergedik sini. huhu.


takde lagi post merapu. yang ada, post sedih je. kalau dulu ada je post 'laaaaaaapaaaaaaa', 'korang, bila nak g makan?', 'lapar guling guling ni'. semua tu dulu. sekarang dah takde lagi dah. takde lagi gaduh gaduh dalam kereta pasal duit. pasal tempat nak makan. yang paling penting, takde lagi karok dalam kereta lagu lagu nasyid.


ikutkan sekarang ni, ada 20 lebih lagu wajib dengar setiap hari, semua sebab WICPO. huhu. the best friends that i have ever had! demmit! rindu korang sangat sangat la. balik la sini. balik la UKM. boleh kita keluar sama sama lagi. boleh jadi macam dulu lagi. gelak banyak banyak. huhu. rindunya. hukhuk. baliklah. huhu.





selalu kita makan sama. bukan selalu, hari hari. ayat ni, 'huhuhuhu...aah...tyme ot prktikal,wnmer p amik ot dlu,kteorg tggu kt azura...bla da smpai,korg p amik mkn dlu,kteorg tggu kt meja,xpon korg y tggu kt meja,kteorg p amik dlu...pastu bca doa..huhuhu..pastu mkn sma2..huhuhuhu...:(((...ika air limau ais @ suam,ijah bandung,wnmer air suam,kadang2 air tea o ais,ot air sirap laici..huhuhu...:((((((((' serius buat hati terasa sangat. jom makan kat azura jap lagi!!!!







ikutkan semalam, nak folow korang sampai highway, tapi nanti siapa pulak nak hantar kami balik kan? :p kalau dekat takpelah jugak. huhu.janji ye. jangan lupakan WICPO. sebab kita ada satu WICPO je. takkan ada dua. lagipun, takkan ada percubaan untuk membubarkan WICPO macam yang selalu pooja buat tau. haha. jangan marah tau pooja. haha.




lastly, sumpah sayang korang. huhu. rindu tuh maintain sampai bila bila. ada rezeki kita jumpa k. hehe.









 tengok gambar ni. korang memang tinggalkan kitorang betul betul semalam. korang jahat. hukhuk.



sedih tak hilang lagi. rindu tak hilang lagi.



bye hearts! :(



bye WICPO! :((



Sama - sama lah kita klik.

The Last.

hye hearts!! :)



barang dah kemas. cik pooja and cik opy dah lama tinggalkan kami. serius sedih. dah selamat sampai kat penang dan kedah.




sekarang tinggal bertiga je. kejap lagi nak berangkat balik rumah dah. goodbye UKM.





pesan WICPO : jangan lupakan kenangan kita semua. simpan.






well, sesi punggah barang! haha. kurus lagi lah aku kalau gini! :p






oh ye, kalau balik rumah mesti lama tak update nanti. hehe.





lastly, kenangan terindah untuk WICPO.







Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang tlah hilang darimu
Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun
Aku mampu tuk mengenangmu

Darimu...
Kutemukan hidupku
Bagiku...
Kau lah cinta sejati

Ooh...

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau kenangan
Yang terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang tlah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Ooh...








bye hearts! :)



Sama - sama lah kita klik.

Friday, April 29, 2011

Tonight Is The Night.

hye hearts!! :(




tonight is the night. terakhir untuk semua. makan malam bersama. main boling bersama. maharaja lawak terakhir bersama. gelak gelak bersama. karaoke dalam kereta bersama.




damn! sumpah nak nangis. and sumpah nangis teruk!





dalam kereta tadi, karok lagu kenangan terindah. terus menangis.





kenapa semua jadi begini? kenapa?





:'((((



semoga korang semua berjaya! jangan lupakan WICPO k?




bye WICPO! :'(





Sama - sama lah kita klik.

Selamat Tinggal.

hye hearts!! :(

saat saat terakhir ada kat UKM ni, rasa macam nak minta tolong Doraemon putarkan balik masa jadikan saya budak first year semula. rasa berat nak tinggalkan kawan kawan kat UKM ni, jurulatih, junior junior, jiran sebelah.  tsk.tsk. air mata menitik.



banyak sangat kenangan sepanjang tiga tahun kat UKM ni. memang tak kan boleh lupa apa yang pernah terjadi. gonna miss it damn much! tsk. tsk. again.



cakap banyak tak guna, ni untuk semua yang saya sayang!




with love.
ceot


jom layan lagu dina ft zizan ni. dan sama sama kita bergenangkan air mata. tsk. tsk.


Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Jangan biarkan ku menderita di sini
Jangan biarkan ku tersiksa di sini sayang

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Aku menyintai dirimu sayang
Jangan biarkan aku sendiri di sini sayang

Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal



sayang semua! :')


Sama - sama lah kita klik.

Sedih Tak Hilang Lagi.

hye hearts!! :)





petang ni nak main bowling sampai tangan lebam! balas dendam tak dapat naik Broga Hill.




ala! sebut pasal Broga Hill, terus jadi sedih nak nangis dalam selimut balik. huhu. kenapa!! kenapa ianya terjadi pada aku? huhu.





jangan sesiapa berani halang aku nak main bowling 5 round! :(





menyampah!





Sama - sama lah kita klik.

Sedih. Hampa. Kecewa. Duka.

hye hearts!! :(



sedih!!




hujan sangat lebat. tak boleh nak pergi Broga Hill. hukhuk.




kesian. dahla first time nak pergi. tak kesampaian jugak. mungkin ada hikmahnya kot. kan?
huhu




main bowling jela petang ni. :(





bye hearts! :(





Sama - sama lah kita klik.

Broga Hill

hye hearts!! :)



dah lama tak update! balik bercuti di kampung! kononnya. haha.







tapi taknak update lagi. nak ......






nak tidur dulu! kejap lagi nak mendaki Broga Hill. hehe. nanti saya upload gambar. peeps!




 bye hearts!




Sama - sama lah kita klik.

Sunday, April 24, 2011

Peningkatan Usia II.

hye hearts!! :)


kenyangnya. alhamdulillah. baru balik dari d'limau nipis kat bangi ni. kenyang makan hari ni. tipu kalau kata tak kenyang, makan asam ikan pari pulak kan. sedap. tapi tak habis. perut tak selesa. huhu. hari ini, hari jadi cik ika yang ke 22. makin meningkat usia kawan aku ni. dah tua dah kau kan! tapi malam tadi lagi dah sambut birthday dia. haha. tak berapa nak surprise pun. sebab mesti dia agak punya, tetiba je nak ajak makan kat secret recipe kan. hehe. planning tak berapa nak mantap. sebab naik satu kereta. hehe.





sorry ika, tak berapa nak surprise. ingatkan nak tinggalkan kau kat bilik je, tapi kesian pulak. bhaha.




mula mula makan Mcd, lepas tu baru makan kek. huhu. kenyang sangat. tak tahan. tidur malam memang termimpi mimpi SR. weewit!!






jom lah kita tgk gambar!


sebelum gerak. muka tak tahu apa apa. hihi.

abaikan muka saya. saya yang pegang camera. memang jadi begitu.


gambar saya yang tolong beli kek tak cantik. encik abang lagi la takde!


masa makam mcd!

.pecan butterscotch. cheeze choc.chocolate indulgence.

terima kasih kakak yang ambil gambar kami. kamu sweet sangat.



 untuk cik ika. happy birthday. moga panjang umur murah rezeki! sayang kamu! geli*





lepas ni, semua dah balik rumah. dah tak jumpa. untuk cik ropi and cik pooja. masa birthday kamu berdua, mari sini tau. datang bangi. hehe. ok tak? :p




mengantuklah. mahu tidur. perut ni minta dimanjakan. :p




bye hearts!





 p/s : lepasni, gambar d'limau nipis pula menyusul. :)





Sama - sama lah kita klik.

Peningkatan Usia.

hye hearts!! :)



menyusul esok. gambar banyak gila sempena birthday Cik Ika!




dem! mengantuk dan kenyang. tak boleh taip panjang. esok update. hehe.






introduction : jamah dulu gambar birthday girl!





nyte hearts!











Sama - sama lah kita klik.

Saturday, April 23, 2011

Ralat Bahasa.

hye hearts!! :)


korang semua,  pernah dengar tak TYPO? typo atau dalam bahasa melayunya bermaksud salah taip. mesti korang pun pernah 'typo' jugak kan? entah entah, selalu. kan? haha. well. hari ni tak nak cakap pasal typo, tapi nak cakap pasal ralat percakapan yang dilakukan oleh rakan rakan saya. diorang memang sangat kejam terhadap pelaku typo ni. kadang kadang perkataan yang salah tu boleh jadi isu tau. gelak sampai putus urat kentut tau. haha. ok. jom kita tengok contoh ralat percakapan, antaranya :-


  • marah - murah
Situasi : 'siapa nak beli kereta?' sambil tangan memegang flyers harga kereta Malaysia.
                  'sapa bagi tu?'
                  'memang ada dalam beg camera ni.'
                  'kereta apa paling murah?'
                  'kereta paling MARAH adalah kereta .......'

haha. apahal ni der, takkan terketar ketar kot? rilek ah der. kami tanya harga kereta je. bukan harga diri la der. lagipun, ada perasaan jugak sebenarnya kereta ni kan? baru ku tahu! haha. antara perasan atau tidak, perkataan MARAH dan MURAH memang kita akan selalu salah sebut kan? haha. aku ngaku, kadang kadang aku pun jadi begini.

  • citerama - cerekarama
Situasi : 'ijah kalau tengok cerita Gemilang ni, mesti tak nangis kan? menyampah aku.'
                   'haah. entah ape ape ntah!'
                   'tak larat nak nangis dah. dulu selalu tengok CITERAMA'

yang ni, apa kes pulak der? lu ingat FUTURAMA ke? lain kali, sila fokus dan pastikan lidah anda tak bergulung bila nak menyebut sesuatu perkataan tu. haha. kan dah malu. kalau tak, mesti dah tak jadi dini. haha.

  • viva (pembentangan thesis)- viva (kereta)
Situasi : 'kereta yang paling MARAH adalah kereta VIVA.'

haha. apahal! double error! tamak! nak buat dua kali kesalahan! haha.



well, siapa yang tahu perkataan yang sebenar untuk ralat dari segi percakapan? anyone?






p/s : siap buat group dalam fb. 'kami suka cari kesalahan orang'. haha.





bye hearts!






Sama - sama lah kita klik.

Dua personaliti.

hye hearts!! :)



sedihnya.. isk. isk. baru je lepas tamat tengok cerita gemilang. ala, cerita yang ditayangkan kat TV3 tu. sedih gila tau. tengok dua kali episod yang sama pun menangis jugak. huhu. tersentuh hati tengok pengorbanan abang dalam cerita tu. kalau yang tak tengok lagi tu. sila tengok! harus tengok! sangat best ceritanya.






ok. sekarang nak tengok ulangan maharaja lawak 4 pulak. haha. memang cepat emosi ku tertukar. malam tadi tengok ML memang gelak tak tahu malu kat kedai makan tu. makan makan gak, gelak gelak gak, sampai nasi terkeluar dari mulut. tersembur dekat orang depan. haha. nasib la siapa yang duduk depan wa tu. haha.




dah. dah. jom layan. sebelum tu jangan lupa solat! wa sudah.... :)





bye hearts!






Sama - sama lah kita klik.

Friday, April 22, 2011

Justin Bieber Menyanyi Sampai Hujan.

 hye hearts. :)



semalam konsert Justin Bieber kan? tapi tak pergi tengok pon. membe wa pergi, tapi hujan kan? kesian dia. haha. kuyup tak agak agak? haha. tu lah. tak mahu ajak aku. aku boleh halau hujan. tetiba!



semalam konsert Justin Bieber kan? hari ni blok aku berbunyi siren kebakarannya. sudah terlambat untuk kau berbunyi. Justin Bieber dah perform dah! cis!




emosi tak stabil sikit. tak dapat tengok Justin Bieber dan perut meragam.





Sama - sama lah kita klik.

Malaysian Soft Skills Scale (My3S). Apa Tu?

hye hearts!! :)

entry ini dikarang pada 3:17 am.



baru selesai menjawab lebih kurang 300 soalan yang dikemukakan oleh My3S. apa itu My3S atau nama dalam sijil lahir nya ialah Malaysian Soft Skills Scale?



My3S adalah.......



disebabkan dah diberi amaran keras, maka saya dengan ini, tidak akan menyiarkan soalan yang telah disediakan serta keputusan yang telah saya dapat. :)



mula mula ingat ni survey main main, lepas tu, cik pooja boleh pulak buat lawak yang tak berapa nak happening waktu jawab soalan yang banyak nak mampus tengah tengah malam ni kan, yang berbunyi begini,


'ada masa tau survey ni.'


dengan muka terlopong jawab dengan laju.



'mana ada, main jela.'



terus rasa nak tampa dia laju laju.



dah habis jawab, dia siap paparkan masa kita menjawab survey ni untuk setiap bahagian! dem! lawak dia menjadi la. terus rasa macam nak tampa dia, kenapa tak cakap awal awal!



ok. pada semua pelajar universiti dalam negara, kalau korang nak calculate soft skills korang, boleh PIJAK SINI.




Sama - sama lah kita klik.

Kenapa Gmail Cute?

hye hearts!! :)


tiba tiba eksaited terlebih bila dah buat akaun gmail ni.  haha.  memang suka.  cantik.  laju, tak bengang lembab macam yahoo.  lepastu, theme bukan main cute lagi macam aku.  :)  bila check email tu, ada orang tolong pegangkan aiskrim untuk kita pulak.  sweet nya kamu gmail. hehe.  :)  i luve u!







sebelum ni, berblog guna yahoo mail, lepas je baca entry dekat BELOG SI GADIS, di mana telah dinyatakan terlebih dahulu di dalam entry WHITEYMOMMY , terus terhegeh hegeh buat gmail. haha. pergi cekidout sendiri.






ok! bye!



Sama - sama lah kita klik.

Thursday, April 21, 2011

Saya Bukan Agensi Cari Jodoh La!

hye hearts!! :)


bangun je pagi tadi dapat mesej dari membe. agak meluat la. haha


'weh, lupa ke?'

'lupe ape?'

'kata nak bagi awek?'


dem! bila wa janji der? huhu. adui la. wa paling tak reti kalau orang mintak tolong dengan wa, carikkan depa awek. wa tak reti la!! ingat wa ni minah kepoh yang tolong carikkan jodoh orang ke? huhu. carik sendiri la der. lu nya taste kan tinggi. wa ni perempuan, mesti la wa jeles kalau lu mintak nombor awek lain. boleh ke macam tu? kang kena sepak pulak dengan encik abang. haha.



adoi. macam mana nak buat ni? espelain sikit kat wa, macam mana nak handle kawan wa ni? haha.



FYI, wa tak ramai kawan perempuan der, diorang takut nak kawan dengan wa kot. wa garang stok nak lempang orang laju laju. wa jenis cakap kuat kuat stok semua orang pekak der. wa jenis pandang jegil jegil stok orang curik selipar waktu malam der. wa jenis kentut kuat kuat der. haha. macam mana perempuan nak lekat dengan wa? wa bukan songsang tau! wa asli, dulu, kini dan selamanya!



hah, sekarang lu pergi carik sendiri. jangan kacau wa. emosi wa tak stabil. angin berdesup-desup keluar dari perut wa ni.



eh. eh. ada tak sesiapa yang free aka singe di sini? hehe


jangan sampai wa bagi muka macam ni kat lu. haha


p/s : bila nak kemas barang bawak balik rumah ni? ada sesiapa nak tolong?




Sama - sama lah kita klik.

Menang Besar Dari ChurpChurp.

hye hearts!



penat. baru lepas memberangankan diri untuk menang gadget. berangan punya berangan, tetiba rasa nak bukak tabung bersamamu ceot aka ChurpChurp. kalau nak loading, macam biasalah, amik masa jugak la kan. kalau kucing tengah bershaving dalam bilik air tuh, memang sampai selesai baru dapat bukak tabung bersamamu ceot ni. nasib badan. nak buat macam mana kan? ok. teruskan pada mood berangan ChurpChurp bagi duit lebeyh!





ni nak bagitahu. selalunya ceot kalau bukak tabung ni, memang nak tengok berapa tabungan ceot je. tapi tadi tak tahu angin apa yang dah tertiup kat mata ni, ada nampak satu benda yang ChurpChurp ni baru wujudkan. baru ke? baru lah kot kan? ntah. ke ceot yang baru nampak? haha. layan jela ye! nak tahu apa yang ceot nampak? ceot nampak ni.





nampak tak yang dalam bulatan tu? nak tahi tahu apa?






ini dia...


mula mula bukak, mulut dah ternganga. dalam hati, 'gila mantap weh hadiah dia!'. ingatkan april fool dari ChurpChurp ke kan. gila apa april fool tengah tengah bulan. rupanya betul betul la. dekat sini, anda boleh menang gadget!! (macam yang ceot berangankan tadi). tengok hadiah dia, hebat kan? ada ipad2, ada bold 3, ada ipod touch, 2 movie passes.macam mana nak join? meh ceot ajar! hehe. fokus! fokus!




step 1

ok. ikut step yang ceot bagi ni ok. bagi Churpers yang dah ada akaun. memang akan nampak benda ni, so u oll boleh terus join the race la. ini bukan lumba haram ok. ini lumba yang memang takkan tercedera! i janji dekat u oll! ha, bagi yang tiada akaun ChurpChurp ni, sila la join dulu ye. untuk join, boleh KLIK SINI. sangat mudah! tak perlu beli wang pos pun. hanya isi sambil tersenyum.bila dah selesai, kembali ke sini dan anda pon boleh la join the race ini ok?

klik di situ tau!

step 2

bila dah join tu, dia akan paparkan, berapa banyak km yang u oll dah pergi. macam kereta biasa, kalau nak bergerak, kena la isi minyak kan? eh, eh, nak pergi mana tu? lumba kereta ni tak payah pakai minyak kan ceot kata. hanya perlu share. ye, share sahaja. tak payah keluar duit pon nak join ni!


gunakan link itu untuk invite kawan kawan anda!

cara cara nak share adalah seperti di atas. anda nampak bulatan merah macam jerawat baru nak naik tu? gunakan link itu untuk invite kawan kawan anda join perlumbaan ini. sangat senang! macam yang dia tulis tu, invite friends akan dapat +100km! memang bedesup la korang pergi nanti kan. senang x? senang kan? so, bila dah invite, kita share pulak. sharing is caring. macam mana? sila lihat di bawah pula.




share setiap iklan untuk lebih kilometer!

Wednesday, April 20, 2011

Hala tuju selepas konvo.

lebih kurang seminggu je lagi nak stay kat UKM ni. lepas ni, masing masing balik rumah dan buat haluan sendiri. serius sedih. banyak gila kenangan for the past 3 years. masam, manis, kelat, pahit. tawar pun ada. bila dah balik rumah, dah tak ada lagi rasa macam tu.



so, since that everyone dah nak grad, apa rancangan korang lepas habis belajar ni? cer citer. takpe. lemme story!



lepas habis belajar, last paper on this thursday, 28 April 2011. semua orang akan menjadi bekas pelajar UKM. tapi kat sini nak story plan kami berlima.



firstly, dengan bersemangatnya. saya and cik pooja decide nak buat our master here after grad. dah buka website UKM macam mana nak apply, dah kira cost, dah usha nak amik master apa, dah pertimbangkan scholar. for me, master memang berat. dahlah terikat dengan JPA sekarang ni. for sure, lepas habis belajar, kena lapor diri kat JPA and work with government for at least 4 years. dem! seronok bila kaki kena ikat. tapi nak buat macam mana, duit dia kita dah pakai kan? so, terima jelah.



untuk cik pooja, dia nak sambung master sebab tak ready lagi nak tinggalkan kami. haha. so sweet la dear. we all pon tak ready nak u tinggalkan we all. pusingkan ayat so that dia tak terasa geli nak baca. haha. good luck ye cik pooja? master at UKM dalam bidang perubatan. great! kami cari kamu nanti kalau nak surat MC. erk! boleh ke macam tu?





then, lepas hantar mesej kat encik abang yang berbunyi begini,

'im thinking of doing my master here la.'

'sure ke? dah fikir masak masak?'

terus rasa macam, nak ke belajar lagi cik ain oi? memang la best. tapi kenapa tak cari pengalaman dulu kan. then he replied.

'abang lagi suka kalau bby masuk polis.'


dem! my favourite. dulu tak bagi nak apply polis. bila kata nak buat master terus dia bagi apply polis. haha. sweet lol! bukan malas nak belajar atau bukan encik abang taknak support, tapi sebab fikirkan janji pada JPA. bhaha. mereng! macam ni sebenarnya. apply polis dengan ijazah, keluar nanti jadi inspektor. kewangan dah kukuh, ekonomi dah stabil. then baru fikir nak buat master. kerajaan tanggung lagi. haaaaaaaaaaa.


'ala, kalau dah kerja, nak ke belajar lagi? dah sedap pegang duit kan?' inilah dia mentaliti orang melayu kita. chill ah bro. duit tak menjaminkan apa apa. kalau andai ditakdirkan Tuhan, saya tak sambung belajar selepas bekerja, nak buat macam mana, mesti time tu tanggungjawab lagi banyak. nak simpan duit nak kahwin, nak hantar mak ayah pergi buat umrah dan haji, nak buat macam mana kan? tapi, menuntut ilmu biarlah sehingga ke negeri china, kan? so, cemmana? kalau ada rezeki sambung belajar, sambung la, buat master pulak. insyaallah yang itu akan difikirkan. amin.


then, terus text jurulatih, tanya,

'lepas tak kalau saya cik adik molek ni masuk polis?'

kata dia 'lepas, tapi 2.4km dalam tempoh 14 minit ye?'

terus rasa nak pitam. cepat cepat encik abang suap kerang bakar ameerali untuk dapatkan tenaga semula. pffttt. terus bersemangat! insyaallah boleh! lalu hasrat dinyatakan pada cik ropi dan ika. diorang pon cadang begitu. ala, latihan 9bulan je, 3tahun belajar boleh tahan, inikan 9bulan aje, kan? apa de hal semua tu. maka, secara keseluruhannya, saya, cik ika dan cik ropi bercadang nak apply polis lepas habis belajar. yeay! insyaallah, jumpa selepas setahun, bergelar tuan dan puan lah kami. hehe. doakan kami ye. insyaallah.



encik abang macam mana ye? encik abang tak mahu masuk polis, sebab tangan dia patah. so kira disqualified la. lagipun dia taknak. dia nak dengar cakap future wife dia. nak jadi accountant or auditor kat company company besar. hehe. mendengar kata juga dia ni. ingatkan degil macam batu! sekarang ni pun dah sibuk hantar resume kat company company and search for vacancy. hehe. insyaallah, kamu boleh dear! dapat je, text me k!



dan cik pooja, kekal dengan pilihan master nya jugak kot. :)




u oll, doakan kami ya? doakan kami dengan rancangan kami ini dipermudahkan. insyaallah.







p/s : masa tangan ni ligat menaip, encik abang tengah jawab exam, cik pooja tengah bertungkus lumus untuk viva, cik ika tengah study untuk next paper. :) good luck all. ceot sayang u oll! *muntah*





Sama - sama lah kita klik.

Ni bukan few hours. Ni long time ago.

Malam tadi bukan main kecoh nak update blog in a few hours konon. ni bukan few hours dah. dah basi ah der! kau lambat! yela, maafkan saya, saya bangun lambat. haha. nak tarik mood and etc. take time la kan? kemon lah..




semalam nak story pasal gadis hot kan? memang hot sangat sangat ni. kalah lai chi kang panas.



mungkin betul kata orang, single itu best. kerana? ramai peminat, ramai dok usha, ramai berkenan.




soooo..... encik abang, jom kita single?? bhaha. kau nak kena penyepak laju laju ke?




yela, kalau double ni, tak ada orang nak usha, takde orang nak mintak nombor telefon. tak best la gitu. (kau sengaja nak carik pasal ke ain?)



soo.. soooo.. sooooo good! tagline baru KFC lah pulak! kita layan gambar gadis gadis hot tengah makan KEPCI. layan!











p/s : meniti hari hari terakhir di UKM memang memberatkan hati. mood sedih dah datang.



Sama - sama lah kita klik.

Gadis Hot!

Coming up in a few hours.



gambar gadis hot!




bukan sekarang ya semua. harap maklum. mengantuk sangat.




malam jadi siang. siang jadi malam. sibuk study. ok fine. lempang sampai teleng. mana ada exam nak study.




pagi esok, sesudah bangun, akan mengupdate. tunggu. hot sangat!






nyte all!! :)







Sama - sama lah kita klik.

Monday, April 18, 2011

Sunday, April 17, 2011

Cara makan masa hujan.

ingat lagi tak kita dah janji nak buat entry pasal makan masa hujan? tak ingat? tak ingat, klik SINI.



ok, sekarang dah ingat kan? sekarang fokus kat sini pulak kalau tak mahu kena cucuk pusat.



masa hujan, makan mesti jauh, makan mesti banyak, makan mesti mahal dari biasa. bhaha. merepek.



layan jelah gambar ye? hehe.




mesti rindu semua ni nanti bila dah grad. masing masing duduk jauh!

sebelum berangkat. macam macam perangai. tahu lah hujan, tak payah lah nak tepis tepis air hujan tuh. haha. kita naik kereta ye cik ropi. haha. yang encik abang ni pulak. amik gambar tak pernah senonoh. haha. yang adik beradik berdua ni, sweet je. hehe.
bila dah habis belajar nanti, kita boleh beratur macm ni lagi ke? atau beratur sorang kat seremban, sorang kat penang? sob sob sob. :(


selepas KFC, kenalah ber COOLBLOG. sedap wei. rasa nak jilat tangan akak yang buat coolblog ni. bhaha.

menu pilihan kami. *nama pun KFC, mestilah ayam. haha.* lapar sangat sampai ayam tercampak sebelah hp. haha. ganas!


Ika, Ceot, Pooja. mesti rindu gila nanti. huhu.






 nanti ada sambungan lagi ye. tunggu cik ika balik dari rumah. banyak lagi gambar dalam dslr dia. hehe.




p/s : nyanyi kuat kuat dalam bilik untuk elakkan lapar. boleh? tak boleh? apsal tak boleh pulak? :p




Sama - sama lah kita klik.