Wednesday, June 15, 2011

MILO SEJUK.

hye hearts!! :)



penat! baru je balik dari beli jarum kat pharmacy. YES! my mom ada penyakit kencing manis yang memerlukan suntikan insulin. tu yang beli jarum kat pharmacy tu. beli jarum kejap je sebenarnya, tapi sebelum gerak tadi, si naqib dah pesan, nanti wan beli MILO SEJUK ye? tuhlah dia, ikut taknak, pesan nak! haha.



tak tahu la kenapa, pekan yang terdekat ni langsung tak jual MILO SEJUK. diorang tak reti minum ke hape kan? tett! so kitorang pun gerak lah gi rasah, semata mata nak beli MILO SEJUK. hambik kau! berlambak pula kat family store tu kan! haha.




alang alang dah sampai sini, kitorang pun belilah barang dapur terus = shopping barang dapur. kehkehkeh.





so, sekarang ni, saya tengah duduk depan laptop sambil minum MILO SEJUK yang sangat praktikal. nak tahu kenapa? scroll bawah lagi ye? hehe.














ok. sekali dua kotak MILO SEJUK saya ambil tau! senang nanti naqib nak buat air sendiri pagi pagi before gi sekolah kan? bijak tak makngah dia  ni? kehkehkeh. (padahal malas nak buatkan air dia! haha!)



ok. dengan yakin, dia koyakkan MILO SEJUK tu dan tuang dalam cawan. tak payah tolong kata dia! huh! berlagak!



ok. dah siap tuang MILO SEJUK, tuang air sejuk pulak! kalau nak letak air yang BETUL BETUL sejuk pun boleh! kata dia! cis!





muka bangga lepas dapat siapkan air MILO SEJUK segelas. haha. sebelum ambil gambar dia, 'makngah, kejap kejap, pusing kan dulu, baru nampak cawan free yang MILO SEJUK bagi ni'. BAIKLAH abang. mentang mentang pandai buat air milo! huh! cis!




ok, sekarang dah tahu kenapa dia sangat praktikalkan? tanpa bantuan orang dewasa, kini anak anak anda dapat menikmati air MILO yang berkhasiat bila bila masa dia suka! even budak tujuh tahun pun boleh buat taw! ok, tak impressed? masa nenaip entry ni, adik dia yang 5 tahun tu, Nafiesa Ridanie, baru je lintas depan saya sambil kacau kacau air milo dia dalam cawan free jugak! pergh! berlagak ini budak!




saya pun tumpang sekaki lah kan!! haha. so, lepas ni, takkan dengar lagi, 'makngah! buat air MILO abang! TAKKAN! NEVER! NADA! haha. heaven!




ok. ok. nak tengok tv! layan kartun petang petang dengan ICELEMONTEAYANGPRAKTIKAL jugak. erk?!





Sama - sama lah kita klik.

5 comments:

b@dut s@rk@s said...

saya pon nk jugak..hehehe

Zulaikha Salihen said...

nak segelas makngah!!!hahaha

ain.alias said...

sila buat sendiri. dak2 kecik tu pun tak suruh makngah dia buat dah! haha

b@dut s@rk@s said...

xkn nk lyn saya pon xbole makngah..hehe

ain.alias said...

tak boleh!!!