Tuesday, February 8, 2011

Selamat Hari Kejadian!!


halo. halo.

sebelum nih sibuk-sibuk ngate nak hupdate pasal tunang and karaoke kan? tapi sekarang nih, niat tuh terpaksa diketepikan kerana ada entry yang penting yang perlu dientry kan. haha. paham-paham saja lah. ok rakan-rakan. hari ini hari ape? hari Selasa. berapa haribulan? 8 Februari. maka hari ini adalah hari apa? hari jadi. ye. hari jadi. oleh kerana hari ini hari jadi, maka entry kali ini adalah : Entry Hari Kejadian!! yeay. yeay. kepapom mercun papan. pom. pom. selonok!!

semalam, saya cuti. ganti cuti hari jumaat lepas. yabeda beduu! jadi, bangun lambat + memang sengaja taknak bangun awal. haha. biarkan. waktu tidurku selalu terganggu sekarang. haha. maka dengan itu, makan tengah hari terabaikan dan hanya makan kebab bakery UKM. sangat lazat. itu pun cik pooja yang tolong belikan. haha. malas. asalkan kenyang sudahlah. haha.kan?

bila dah makan, mandi-mandi and petang tu siap-siap nak pergi main boling. sekali lagi yabeda beduu! kami pergi alamanda tau! sebab ada perancangan nak sambut birthday encik abang. *tetibe masuk tajuk balik* sambut tau! jangan main-main. walaupun dah 20++. haha. ok. nak bagitahu ni, sebelum kami gerak, kami (ceot + mien + ropi) sudah diperbodohkan oleh pooja and ika. serius diorang jahat! diorang paksa kami naik kereta dengan kedudukan yang langsung tak selesa! terima kasih. haha. layankan gambar muka tak puas hati.

  ok. ketinggian lebih dari biasa tahu tak! seat tiada! kejam!

 muka tak puas hati kan?

  ini dia, orang yang membuat onar.



  turun je kereta, seluar dah senget. haha

  ok usha usha. tengok bila harga murah weh.

  kenapa ea tyme nih?


  nampak macam atlet kan? haha.

  dia tiru!


tapi! sebelum sambut kami jalan-jalan dulu. ingatkan nak main boling awal, tapi mahal la pulak kan. jadi decide nak tunggu kul 10.30pm baru pegi main. kami pun pergi jalan-jalan masuk kedai itu, masuk kedai ini, tapi tak beli pape. bialah kan? jimat duit sikit! pastuh birthday boy bagi cadangan pergi tengok movie. green hornet tapi ada yang dah tengok, rasa cam nak pukul je dia laju-laju kan? haha. pastuh jumpa lah spupu saya ni. siap promote green hornet lagi. haa. layankan gamba-gamba mensurvey movie serta singa and anak-anak singa nih.


 kita nak tengok movie apa bang?

 haa. tuh spupu aku!














 sila jangan bagi pooja pegang camera. dia suka ambil gambar belakang.


 kan dah kata.

 ok. this one look nice.


 jumpa lagi sekali daa.

 kami bukan bergaduh ye.





jadi keputusan telah dibuat. perut sudah kelaparan, maka kami pon makan-makan dulu di RASA. memang teRASA perlu mengabiskan makanan, tapi sayang. tak terhabiskan. haha. kenyang pulak! tapi serius mahal! haha. bukti, tengok nih!! habiskan laju-laju bila dah tengok harga makanan masing-masing.

 lihatlah dunia.






 dia sangat lapar.




lepas makan kan, encik abang nampak Nabil Mentor. wow! penuh jambang lah you. haha. nway, tak ambil gambar pon, encik abang lambat bagitahu. grrr! tak cukup dengan makan nasi, kami amik dessert plak! layankan gambar!!






ok. sementara tunggu maghrib jalan lagi. jalan lagi. dan lagi jalan. haha. sambil jalan, kami dok pulun la memikirkan strategi nak bawak kek macam mana nih! SR tutup kul 10.30pm. nak main boling kul 10.30pm jugak! so how? haha. lu fikirlah sendiri. haha. jadi plan dah ditetapkan. maka mari solat. Allahuakbar.


 muka baru pas solat.


 dia memang macam ni. wuwu.






sebelum pergi main boling, encik abang tetibe je,
'b, jom masuk dalam tuh, abang nak carik barang lah.'
'barang?'
'abang nak carik dumbell'
'wow'
'haha. jomlah.'
'jom. jom.'
semangat u nak carik dumbell. haha.

ok dah jumpa. tapi encik abang berkata lagi.
'jom kita tengok kt Fitness Concept sayang.'
'betul?'
'betullah'
maka, kaki dijejakkan ke sana. wow!! i pegi fitness concept u. memang fit la i kali keluar dari sini nanti. haha. *apa saja untukmu encik abang* haha. ok. belek punya belek punya belek, kami bawak balik barang yang beratnya hampir 14kilo. haha. memang mahu fit! haha. selonok! pasnih, aku seorang body builder. haha. tengok apa yang kami beli!



 yang ni, saya punya. kecik sahaja. 3lb.

 yang ni, encik abang punya. 10kg.




ok. mari bergerak ke boling! akak kat boling tu sangat kerek. rasa nak hempuk kepala dia dengan dumbell td! nak tumpang letak kek pon kedekut! staff lain kata boleh, dia plak yang tak bagi. eksyen! jeles! nyampes! geram! pedulikkan dia, mari kita main. sebelum main, lepak-lepak lu tengok perangai budak-budak dapat benda baru. haha.





 lihat. orang lain yang excited. haha.



 xsempat balik rumah. mereka da try. haha.






game dimulakan!! sangat sengit!! haha.

saya dapat no 2. hehe. sapa menang, dia bayar. haha. peraturan! tapi peraturan ni semua berubah-ubah. haha. kejap yang menang bayar, kejap yang kalah bayar. what the haram jadah. haha. sabar aje lah.




 star ni!


 ni lagi star! 

encik abang, star di hatiku.

 saya tak reti main.

 main berenam. tapi bola bersembilan.

 for the first time, encik abang mahu bergambar.



 tak mahu ye? haha.

 gediknya. haha.



 ok. kami bukan satu team. haha.



ok. tiba masa untuk menyambut birthday encik abang. SELAMAT ULANG TAHUN SAYANG!! moga panjang umur dan dimurahkan rezeki. I Lub U!! moga apa yang abang hajatkan termakbul dan doakan yang terbaik untuk kita ya! sayang kamoo!

cukup dengan jiwang, mari kita memotong cake!

 sekali lagi. dia yang paling excited. haha.


 dan excited lagi.
















masa tengah makan kan, mien tanya encik abang,
'da agak ke kami nk celeb nih?'
'haah.'
'eeh, yakin pulak dia.'
'haha'

video



*_____* rasa tiada mood. kenapa?
               hadiah nanti kita beli ye sayang. sayang kamu. beremo sebentar.

2 comments:

Zulaikha Salihen said...

sayang kamu..kamu..kamu..kamu..kamu..jgk!!!!
heheheheheheh

ceotgilalensa said...

hahahahaha. taleh bla ah. haha.